2015. december 6., vasárnap

Alárendelődés (2015, november 19. )

A borostyánkő az egyik kedvenc ásványom, a megfejtésre váró titok maga.




Bevezetés

2015. november 18. szerda. A szívemet majd'szétvetette a büszkeség, és a boldogság, mert ez volt az a nap, amikor jó néhány tartalmas beszélgetést követően  Szilvivel közösen megálmodtuk kettőnk SZÓFOGADÓ- projektjét. Ezzel együtt abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy vendégeskedhetem a blogján közösen írt bejegyzések céljából. A Szófogadó több, mint manikűrjáték, mert a lakkokon, díszítési technikákon túl nagyszerű gyakorlat szépséges anyanyelvünk fogalmainak értelmezésére, használatára. A Szófogadó Szilvi blogján, önálló rovatként fut, heti rendszerességű közösen írt bejegyzésekkel, amelyeket ezentúl is nála tudtok megtekinteni és olvasgatni, mert hiszem, hogy ott kell naggyá lennie, ahol született. 

Itt nálam mindössze az általam készített aktuális manikűrről láthatjátok a teljes fotóanyagot, és az elkészítés menetéről instrukciókat, a teljes, tartalmas szöveggel összekapcsolt közös munkánkért mindenképp Szilvi blogját javaslom felkeresni.  

A manikűr

forrás
Bár természetesen jól ismerem, hogyan is kell kinézni egy csiszolt borostyánkőnek, mégsem volt ezt egyszerű megfesteni, tekintve, hogy a borostyán térbeliségét a körmeim sík felületén kellett megalkotnom. 

A színvilág megtalálása sem volt könnyű, végül a mézbarna-vörös-arany-sárga-bézs tartományban keresgélve kiválasztottam azt a pár körömlakkot, amelyet Saran Wrap-technikával rétegeztem foltokban az alapként használt L’Oreal lakk felületére.
Bár a látvány lassan, de biztosan elkezdett borostyánszerűvé válni, mégis úgy véltem, némi sötét kávészín maszatolás ecsettel jót fog tenni a történetnek, hiszen többnyire sötét, meghatározhatatlan eredetű zárványok is ékesítik ezt az ásványt.








A Borostyán legizgalmasabb zárványait, a rovarokat hígított Moyra éjfekete lakkból festettem meg. Szúnyogokat terveztem, és sikerült is két jól táplált példányt megjelenítenem, remélem ráfoghatom az ártatlanokra, hogy szúnyogként látták meg a napvilágot! :D

Szilvi feladványa tőlem az ALKOTÁS szó volt. A teljes bejegyzésért kattintsatok ide. :)



A felhasznált lakkok:

1.        L’Oreal Paris Color Riche: 307 Lemon Shilver (alaplakk)
2.        Look By Bipa Special Effect: Nr 10 bronze changer
3.        Flormar DuoChrome: 190 piros-arany
4.        Vollaré Da Vinci: 244 aranysárga
5.        Catrice Kaviar Gauche: C01 Butterfly Kiss
6.        Essence Nail Art Special Effect topper: 08 night in vegas

7.        Crystal Nails Long Lasting: G13 (csokibarna)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése