2015. november 30., hétfő

No Para - Homokmozaik (2013)


Egy üvegmozaik-mécsestartó látványa inspirált a homokmozaik lakkozás elkészítésére. 





Homoklakk-imádatom akkorra már elsöprő erejű volt, mindent, de szó szerint M I N D E N –t sand finisű lakkokból tudtam első körben elképzelni.




Ezt a manikűrömet a mai napig szeretettel ajánlom az érdes felülettől berzenkedőknek is, mert egy jó minőségű, áttetsző fedőlakkal marad az elképesztő csillogás, de ugyanakkor élvezhetjük a sima, akadálymentes felületet is. (Kiegészítés: a legújabb 2015-ben felfedezett és sikerrel alkalmazott módszer, miszerint az érdes lakkra először egy réteg mattító fedőlakkot, majd egy réteg gél hatású fedőlakkot kenek, még ennél a régi technikánál is jobb eredményt hoz.)


a mécsestartó felülete



Alaplakkot nem használtam. Szabálytalan elrendezésben vittem föl a különféle homok lakkok pacáit a körmömre. A lila, zöld és narancs árnyalatok az alapszínek keveréséből keletkeztek. (hm. A készletes siralmasan szegényes volt homoklakkokból)
A mozaiklapok közét Essence sötétszürke homoklakkal "fugáztam", vékony ecsettel.













Felhasznált körömlakkok

Essence Colour&Go – Sparkle Sand Effect 165 sötétszürke,                                                                                              piros
Lovely Baltic Sand – Nr1, Nr2, Nr3 (piros, sárga, kék)
Essence Sealing Top Coat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése